Vroeger gaf men de stomadragers de raad spannende kledij te vermijden en liefst een nieuwe “garde robe” aan te schaffen met één maat groter dan voordien. Met de huidige eerder discrete middelen is dat niet langer zo noodzakelijk. Draag gewoon dezelfde soort kledij verder waarmee u zich lekker voelde vóór de ingreep. Het spreekt vanzelf dat u liefst een broeksriem niet extra hard aangespt of geen mini-bikini aantrekt.

Vrouwen kunnen verder hun step-in of korset blijven dragen, indien die niet te strak zit, maar ga er vooral geen gat in snijden om gemakkelijk bij het zakje te kunnen, want hierdoor zou uw stoma kunnen beginnen uitpuilen. Wel handig is een opening opzij die u met een rits kunt sluiten of door op de plaats van uw stoma een overslag te laten aanbrengen die u met een klitband kunt dichtdoen.

Maar het zakje kan men wel onder het korset dragen. Wie graag een panty, maillot of stretchbroek aantrekt, kan dat gerust doen, want het zal uw stomazakje nog beter op zijn plaats houden. Alleen een korset met baleinen kan problemen geven. Er bestaan nu gespecialiseerde huizen die aangepaste kledij verkopen en die op eenvoudige aanvraag bij u thuis kledijadvies komen geven. (Vb. Selfia). Adressen te bekomen bij bandagisten

Deze site werkt enkel correct met cookies. Door gebruik te maken van onze website en diensten, aanvaard je het plaatsen van deze cookies op je computer.
Ok