Hieronder staat een klein schema om u te helpen. Maar onthoud: bij ernstige diarree van meer dan één dag moet u onmiddellijk een dokter raadplegen.

Ileostomiedrager

vocht

zout

urineproductie

 

in normale situatie

 

diarree (gewichtverlies

minder dan 5 %)

 

 

 

 

diarree (gewichtverlies

van 5 tot 8 % of meer)

 

ernstige diarree

 

3 liter

 

extra drinken

 

 

 

 

 

+ 4 liter

 

 

infuus

 

15 g keukenzout extra

 

extra zout onder de vorm van bouillon, chips en zonodig zoutcapsules om de 2 uur

 

 

ORS oplossen in 2 liter

water

 

1 liter of meer per dag

 

1 liter of meer per dag

 

 

 

 

 

 

1 liter of meer per dag

 

id.

Gelukkig zullen de meeste stomadragers onder u in Zuid Europa een heerlijke vakantie kunnen doorbrengen zonder ergens last van te hebben. Geniet van de zon, de smaak van de exotische gerechten zoals paëlla en tapas, Griekse moussaka of de heerlijke pastagerechten in Italië. Dat alles opgevrolijkt met een lekker plaatselijk wijntje of … fris mineraalwater. Prettige vakantie!

Opgepast: besmetting van voedsel kan net vóór het serveren plaatsvinden, zelfs na langdurig koken. Als u ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch diarree krijgt, is extra opletten nodig (= eten van beschuit, brood, crackers)

Grote zorgvuldigheid bij de keuze van wat u eet of drinkt kan het risico van diarree

verminderen maar niet volledig elimineren. Daarom geef ik hieronder een overzicht van de graad van risico dat u loopt bij het eten van bepaalde voedingsmiddelen.

Deze site werkt enkel correct met cookies. Door gebruik te maken van onze website en diensten, aanvaard je het plaatsen van deze cookies op je computer.
Ok